لیست اختراعات محسن محمدي
تاب برقي شاطر لواشي با فناوري مكانيزم دو حالته نيروي موتور و پا در زمينه مكانيك و دستگاهاي پخت نان ميباشد. براي سهولت در اجراي پخت نان توسط شاطر نانوايي هاي لواشي كاربرد دارد. مشكل فني موجود در پخت نان كه توسط شاطر انجام مي پذيرد كاهش كيفيت عملكرد و كارايي شاطر و خستگي جسمي و نارضايتي وي بر اثر حركت زياد و تعرق شديدبعد از ساعت ها پخت نان را به دنبال دارد.اين كار در بلند مدت نيز باعث بيمارهاي گوناگون مانند واريس ، درد در ستون فقرات و استخوان هاي زانو مي شود. بنا بر اين براي جلو گيري از به وجود امدن مشكلات بالا براي شاطر و بالا بردن كارايي فرد در پخت نان بهترين حالت نشستن است كه تاب برقي شاطر به وسيله يك سازه اصلي و قطعه متحرك كه به صورت تاب و مكانيزم حركت ان به صورت دو حالته طراحي شده است كه با نشستن فرد بر روي صندلي ميتواند با نيروي موتور و درمواقع خاموش بودن موتور با نيروي پا جابه جايي لازم را براي پخت نان از محل دستگاه تا كوره انجام دهد.
عنوان اين اختراع نشاكار برنج است. برنج يكي از مهمترين محصولات كشاورزي در كشور است كه بعد از گندم از پرمصرفترين محصولات كشاورزي محسوب ميشود. به دليل كوچك بودن مزارع، درآمد كم و بي شكل بودن مزرعه، بخش زيادي از شاليكاران كشور عمل كشت نشاي برنج را به صورت سنتي و به شكل دستي انجام ميدهند. توليد تجاري محصول برنج با حجم انبوه با استفاده از روشهاي سنتي بسيار سخت و هزينهبر بوده و در دراز مدت سلامت جسمي كشاورزان شاليزارها را نيز دچار مشكل ميكند. در ايران هنوز مطالعه خاصي با هدف توليد نشاكار برنج به ثبت نرسيده و عمده نشاكارهاي موجود در اين بخش به صورت غير بومي و از نوع دستگاههاي خودگردان واراداتي و با قيمتي بالا است كه خريد آنها براي اكثر كشاورزان كه زمينهايي كوچك دارند، صرفه اقتصادي ندارد. اين مطالعه با هدف طراحي و ساخت يك نمونه نشاكار برنج براي مزارع كوچك كشور صورت گرفته تا به صورت بومي با سادهترين مكانيزم، هزينه پايين و وزن كم بتواند به شكل فراگير براي تمام كشاورزان شالي كشور قابل خريد و استفاده باشد و در كنار كاهش زحمت و زمان كاشت، توليد محصول را در زمينهاي كوچك بهبود ببخشد.
اين اختراع به دو زمينه فيزيك و الكترونيك مرتبط است. به طور كلي از برد بورد براي طراحي و آزمايش مدارهاي الكترونيكي استفاده مي شود. مزيت استفاده از برد بورد به جاي لحيم كاري در راحتي و سرعت ساخت مدار و ايجاد تغييرات در آن مي باشد. هدف از اين اختراع ارائه يك نوع برد بورد آموزشي است كه بتوان مدارات ساده الكترونيكي را به آساني بر روي آن پياده كرد و با تجزيه تحليل بخشهاي مختلف مدار از آن براي آموزش مفاهيم بنيادي در حوزه الكتريسيته و الكترونيك مانند طرز كار قطعات اصلي، مدارهاي ساده الكترونيكي، ابزارهاي اندازه گيري و مفاهيم فيزيكي مانند، جريان الكتريكي، اختلاف پتانسيل و ... استفاده كرد. مهمترين مزيت اين برد آموزشي در مقايسه با برد بوردهاي رايج در اين است كه به جاي ستون هاي موازي از گره هايي كه توسط پين هدر هاي مادگي متصل به هم به طور تناوبي و با فاصله مساوي بر روي برد بورد چيده شده اند استفاده مي شود. بدين ترتيب شكل ظاهري مدار ساخته شده بر روي برد بورد آموزشي بسيار نزديك به نقشه مدار مي باشد و به آساني مي توان بخش هاي مختلف مدار را مورد تجزيه و تحليل قرار داد. علاوه بر آن نصب و جايگزيني قطعات به منظور اعمال تغييرات در مدار يا تغيير مقادير عددي قطعات) به آساني امكان پذير است.
ما با سالها تلاش و كوشش بي وقفه روشي جديد براي توليد سوراخهاي چهار گوش شده ايم. با استفاده از اين دستگاه مي توان سوراخهايي با ابعاد مختلف با هزينه ي كمتر نسبت به ساير روشها توليد كرد.
با توجه به اثبات فوايد متعدد براي سويا و شيوع بالاي عدم تحمل گلوكوز در بزرگسالان ، پايين بودن مصرف سرانه شير در كشورمان ، و همچنين اثرات سلامت بخش پروبيوتيك ها در ارتقائ سلامت عمومي افراد جامعه ، توليد و انبوه سازي فراورده مذكور پيشنهاد مي گردد.
دستگاه تست خستگي چرخشي چهار مفصله زمينه فني مكانيك طبق استاندارد ISO 1143 طراحي و ساخته شده است كه تحت بار گزاري اتوماتيك دقيق قرار گرفته و بعد از شكست نمونه ، تعداد سيكل تا مرحله شكست بدست مي آيد كه با توجه به آن مي توان استحكام خستگي نمونه را تعيين نمود. مشكلات فني : در دستگاه هايي كه تا كنون ساخته شده اند بار گذاري دستي انجام مي شود و اين علاوه بر اينكه سختي هاي خود را دارد خستگي اپراتور و پايين آمدن دقت انجام تست را به دنبال خواهد داشت. در اين اختراع براي اولين بار بعد از وارد كردن بار توسط اپراتور در HMI بار گزار ي بصورت اتوماتيك انجام مي گيرد و با استفاده از يك سنسور وزن بار اعمال شده توسط موتور و گريبكس، اندازه گيري و ثابت مي گردد. در حين انجام تست چنانچه نياز به بار گذاري متغير باشد اپراتور مي تواند براحتي با فشار دادن يك دگمه و يا ثبت بار مورد نياز در HMI بار مورد نظر را اعمال كند. در حقيقت در اين اختراع سيستم بار گذاري وزنه اي و كنترل دستي به سيستم بار گذاري و كنترل اتوماتيك تبديل شده است .
در 50 سال گذشته، فناوري هسته اي كاربرد وسيعي در پزشكي، صنعت و تحقيقات پيدا كرده است. اين كاربردها به رفتار ويژه راديوايزوتوپ ها يا تابش توليد شده به دستگاه ها و تجهيزات هسته اي و اتمي بستگي دارند. مهارت در كاربردهاي فناوري هسته اي توسعه يافته، در نيم قرن گذشته فوق العاده بوده است. در نتيجه دستگاه ها و چشمه هاي راديواكتيو در زمينه اندازه گيري براي كاربردهاي مختلف ساخته شده اند كه شامل اندازه گيري ضخامت، چگالي و سطح موارد مي باشد. در سيستم ارتفاع سنج، يك چشمه ي گاما با اكتيويته و انرژي مناسب در يك طرف مخزن و آشكارساز روبروي آن قرار مي گيرد. چشمه و آشكارساز هر دو در بالا و پايين مخزن حركت كرده و تابش هاي عبوري را ثبت مي كنند. همچنين با توجه به كاربرد چشمه و آشكارساز، مي تواند بطور ثابت در دو طرف مخزن نصب شود. تفاوت در چگالي بين دو فاز در مخزن سبب تضعيف پرتو عبوري شده و بنابراين موقعيت تداخل بوسيله يك تغيير بزرگ در شدت عبوري مشخص مي شود. اين تكنيك سريع، پركاربرد و دقيق (بهتر از 2± سانتيمتر در بيشتر موارد) است. در اين روش چون كليه تجهيزات در خارج از مخزن مي باشند در نتيجه فشار، دماي بالا، خوردگي و سمي بودن مواد به چشمه و آشكارساز و ساير تجهيزات آسيبي وارد نمي كنند. اين تكنيك براي مخزن هايي كه قطر آن از چندين سانتيمتر تا 10 متر يا بيشتر و ضخامت ديواره هايي بالاتر از 20 سانتيمتر از فولاد، بكار برده شده است. البته قابليت طراحي و ساخت براي ساير مخازن در ابعاد مختلف نيز امكانپذير مي باشد. از فوايد اين دستگاه اين است كه بدون هيچ تماسي با اشياء غير مخرب هستند و مي تواند اندازه گيري هاي آنلاين، با سرعت بالا و زمان واقعي را انجام دهد. چرا كه خواص فيزيكي راديوايزوتوپ ها، اين وسايل را كمتر حساس به گرما، الكتريسيته و منابع نويزي لرزشي مي كند، در نتيجه اين دستگاه بطور گسترده در كارخانجات فرايندهاي شيميايي، نفت، سيلوها و حتي در بسته بندي مواد غذايي استفاده مي شود. همانطور كه گفته شد ارتفاع سنج ها، ميزان عبور يا پس پراكندگي باريكه تابشي عبور كرده از ماده را ثبت مي كنند و اين اندازه گيري و ثبت، مستقل از دماي بالاي ماده، فشار بالا يا خلا، فرار يا كاتاليزور بودن ماده، خوردگي ماده، خواص فيزيكي و شيميايي ماده و فرآيند است. اين يكي از بهترين و با دقت ترين روش هاي كنترل كيفي در كارخانجات توليد مواد شيميايي، مواد غذايي، نفت و پتروشيمي مي باشد. اين روش بسيار سريع و بصورت پيوسته تمام محصول توليدي را كنترل مي كند. از ديگر منافع استفاده از اين دستگاه عبارتند از: ثبت مداوم و بدون تماس با سطح در حال پرشدن، سازگار با تمامي اشكال مخزن ها، اندازه گيري دامنه هاي بيش از 10 متر، اندازه گيري آنلاين، قابل نصب بدون حركت يا متحرك بسته به كاربرد، تكنولوژي معتبر و ارزان، آسان بودن كاليبره كردن اصول كار بدين صورت است كه فرستنده گاما كه معمولا چشمه راديوايزوتوپ Cs-137 يا Co-60 مي باشند در يك طرف مخزن يا لوله و آشكار ساز سنتيلاتور در طرف ديگر نصب و با تغييرات محتويات كه مي تواند جامد يا مايع باشد در شدت پرتوها تغيير بوجود مي آيد. مزيت اين روش اينست كه به داخل مخزن هيچ ارتباطي ندارد و مستقل از فشار، دما، چسبندگي و... مي باشد. اين روش قابل بكارگيري در كليه صنايع پتروشيمي، نفت، غذايي؛ فرآوري، معدني و بطور كلي در هرجايي كه لازم باشد سطح يا ارتفاع و چگالي محتويات يك مخزن بصورت آنلاين، پيوسته و كنترل از راه دور اندازه گيري شود، مي باشد.
اندازه گیر درصد عبور نور فرابنفش، فروسرخ و مرئی از پوشش های شفاف
Light transmittance meter(uv-vs-ir)
اندازه گير درصد عبور نور به منظور تعيين ميزان عبور نور در طيف هاي مختلف از پوشش هاي شفاف در صنايع گلخانه اي، بسته بندي و ساختماني كاربرد دارد. ميزان عبور نور در بخش گلخانه با توجه به نياز شديد گياه براي تامين شرايط محيطي مطلوب بر روي ميزان روشنايي (طيف مرئي)، دماي داخل گلخانه (طيف فروسرخ) و همچنين كيفيت رشد محصول (طيف فرابنفش) اثر گذار مي باشد. در زمينه بسته بندي مواد غذايي نيز به اين دليل كه ميزان عبور نور در طيف فروسرخ باعث افزايش دماي داخل بسته بندي و طيف فرابنفش كه باعث تغييير رنگ و كيفيت و تازگي مواد داخل مي گردد، اهميت دارد. امروزه پوشش هاي مختلفي در زمينه گلخانه و بسته بندي مواد غذايي به صورت تجاري ساخته شده است و اعدادي نيز براي ميزان عبور نور در طيف هاي مختلف از آنها بيان مي گردد كه نياز به ابزاري وجود دارد كه اين اندازه گيري¬ها را انجام دهد. اين دستگاه نمونه داخلي نداشته، اما نمونه خارجي آن موجود مي باشد. اما به دليل اينكه با يك منبع نور ثابت و با طيف محدود و براي مواد با ضخامت كم كار مي كند نمي تواند جوابگوي طيف گسترده خورشيد به عنوان يك منبع نوري كامل و مواد با ضخامت هاي مختلف باشد. اما دستگاه اختراعي مورد بحث مي تواند از هر منبع نوري از جمله خورشيد استفاده كرده و ميزان عبور نور را در طيف هاي فروسرخ، فرابنفش و مرئي به صورت درصد از پوشش هاي با ضخامت هاي مختلف بيان نمايد. اين دستگاه از سه سنسور نوري در سه طيف فرابنفش، فروسرخ و مرئي تشكيل شده است كه داده هاي ورودي را از منبع نوري دريافت كرده و به مبكروكنترلر منتقل مي كنند. سنسور دما و رطوبت نيز به دستگاه براي اندازه گيري اين دو پارمتر در گلخانه اضافه شده است. دستگاه پس از دوبار نمونه برداري (يك بار در مقابل منبع نور و يك بار با قرارگيري مانع در مقابل منبع نور و سنسورها) آنها را با بكديگر مقايسه كرده و درصد عبور را به صورت درصد بيان مي كند.
توالت فرنگي بر اساس ظاهر بدن انسان كه كاملا قرينه بنظر مي رسد طراحي شده، در حاليكه اجزاي دروني بدن ما قرينه نيستند بلكه نا متقارن اند. لذا چون توالت فرنگي اساسا مستقيما به عملكرداجزاي نا متقارن درون بدن مربوط مي شود به اشتباه كاملا متقارن و متناسب با نماي بيروني بدن طراحي شده است. توالت هاي فرنگي موجود در بازارداراي نشيمنگاهي كاملا تخت و متقارن و موازي با سطح افقي هستند و زانو ها بالاتر از نشيمنگاه قرار نمي گيرد و همين امر فشار طبيعي لازم را بر روده ها وارد نمي كند و براي جبران اين كمبود فشار طبيعي ، فرد بايد بر راست روده خود فشار بياورد و همين فشار در طولاني مدت ممكن است احتمال ابتلا به برخي بيماري هاي راست روده را بالا ببرد. بنابراين هدف از طراحي اين توالت فرنگي رفع اين نقص مهم بوده است. بدين منظور كافي است در ساخت قالب توالت فرنگي جديد، نيمه سمت راست در نشيمنگاه حداقل بين 5 تا 7 سانتي متر بالاتر از نيمه سمت چپ باشد و لبه آن نيزداراي 30 درجه شيب به سمت كاسه توالت داشته باشد تا رانها آسيب نبينند و فرد براي تخليه بدن بجاي اينكه به روده هاي خود فشار آورد فشار بطور طبيعي بر اثر اندكي كج شدن به سمت چپ ايجاد و بدينوسيله از فشار به مويرگ هاي راست روده جلو گيري شود.
اختراع دستگاه اتوماتيك شاطر سنگكي و بربري با مكانيزم سيلندر ،پيستون و تنور ريگي متحرك كه در زمينه ي پخت انواع نان به ويژه سنگك و بربري كاربرد دارد . در اين دستگاه سعي شده است تا كمترين تنش به خمير وارد شود و همان خمير سنتي را در مخزن دستگاه ريخته و با پيستون به ان فشار وارده كرده تا عمل تزريق انجام شود .در حالي خمير به صورت چند تايي از شير چند كاناله خارج مي شود در همان لحظه تنور بر روي ريل حركت كرده و خمير بر روي ريگهاي تنور قرار مي گيرد و عمل پخت صورت مي پذيرد در اين تنور به جاي ريگ مي توان از صفحات چودني هم استفاده كرد
موارد یافت شده: 31